Жители на трънското село Главановци: Чухме за ваканционното селище, но не знаем повече за строежа му – ВИДЕО

Жители на трънското село Главановци, в което е предвидено да бъде изградено ваканционно селище със 150 къщи не знаят много за инвестиционния проект, предаде репортер на Zapadno.com.

Населението на село Главановци е било уведомено за инвестиционното намерение за изграждане на ваканционно селище в местността „Тулбак“. Това е станало чрез среща за обществено обсъждане, която се е състояла на 11 август, 2016 година от 14 часа в сградата на кметството. По-рано на същия ден се е провела среща за обществено обсъждане в заседателната зала на Община Трън. Поне така гласи обява, която избледнява от вратата на кметството в селото.

Кметският наместник на Главановци Маргарита Макариева каза, че се е провело такова обсъждане, но не е имало интерес към него от страна на местното население.

Евгения Андреевска, която е отговаряла за обществените обсъждания в град Трън и село Главановци и е от страна на възложителя на проекта каза, че малко хора от селото са посетили срещата.

Как изглежда местността “Тулбак” и какво се случва покрай проекта може да разберете като прочетете: Вижте местността „Тулбак“ в землището на село Главановци, където по план ще се строи мега селище със 150 къщи – СНИМКИ

В село Главановци по документи живеят 86 жители, но реално хората са не повече от 60. Тези дни дори е имало погребение – мъж на 82 години е починал. В селото има 5-6 деца, които пътуват до Трън, за да учат. Статистиката за населеното място е в отрицателно отношение. Камерата на Zapadno.com успя да намери част от населението през слънчевия февруари ден.

Част от хората знаят само за инвестиционното намерение да се построи ваканционно селище в землището на Главановци. Други пък са чели във Фейсбук или са дочули от хора в институции за проекта.

Вижте какво казаха главановчани във видеото на Zapadno.com:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...