Жители на трънското село Главановци: Чухме за ваканционното селище, но не знам повече за строежа му – ВИДЕО

Жители на трънското село Главановци, в което е предвидено да бъде изградено ваканционно селище със 150 къщи не знаят много за инвестиционния проект, предаде репортер на Zapadno.com.

Населението на село Главановци е било уведомено за инвестиционното намерение за изграждане на ваканционно селище в местността „Тулбак“. Това е станало чрез среща за обществено обсъждане, която се е състояла на 11 август, 2016 година от 14 часа в сградата на кметството. По-рано на същия ден се е провела среща за обществено обсъждане в заседателната зала на Община Трън. Поне така гласи обява, която избледнява от вратата на кметството в селото.

Кметският наместник на Главановци Маргарита Макариева каза, че се е провело такова обсъждане, но не е имало интерес към него от страна на местното население.

Евгения Андреевска, която е отговаряла за обществените обсъждания в град Трън и село Главановци и е от страна на възложителя на проекта каза, че малко хора от селото са посетили срещата.

Как изглежда местността “Тулбак” и какво се случва покрай проекта може да разберете като прочетете: Вижте местността „Тулбак“ в землището на село Главановци, където по план ще се строи мега селище със 150 къщи – СНИМКИ

В село Главановци по документи живеят 86 жители, но реално хората са не повече от 60. Тези дни дори е имало погребение – мъж на 82 години е починал. В селото има 5-6 деца, които пътуват до Трън, за да учат. Статистиката за населеното място е в отрицателно отношение. Камерата на Zapadno.com успя да намери част от населението през слънчевия февруари ден.

Част от хората знаят само за инвестиционното намерение да се построи ваканционно селище в землището на Главановци. Други пък са чели във Фейсбук или са дочули от хора в институции за проекта.

Вижте какво казаха главановчани във видеото на Zapadno.com:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...