Трънската фирма “Румасия-2005” продължава да вози пътници от и за Трънско

Трънската фирма “Румасия-2005” продължава да извърша обществения превоз на пътници по линии от и към община Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

От вчера Община Трън и досегашният и настоящ превозвач фирма “Румасия-2005” имат подписан анекс към стария договор. По този начин фирмата продължава да извършва курсове без да прекъсва транспортното обслужване на населението в Трънско. Това беше и един от вариантите, които общинската администрация можеше да предприеме след заповед от областния управител на област Перник. Прочетете още по темата в публикацията: Община Трън води преговори с фирми за превоз на пътници за спасяване на обществения превоз. През последните месеци в публичното пространство се появиха мнения, че трънската фирма, която вози трънчани, ще спре да работи като превозвач и дори ще съкрати шофьорите. Въпреки това в момента бусовете на фирмата извършват курсовете.

Кметът на община Трън Цветислава Цветкова поясни, че към изпълняването на обществения превоз на пътници има интерес от страна на други фирми, но поради извънредната епидемична обстановка срещите не са могли да се осъществят. “Извънредната епидемична обстановка затрудни останалите фирми за срещи и за идвания. Имаме иначе интерес.”, каза кметът на Трън Цветислава Цветкова.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...